ІДЕНТИФІКАЦІЯ РИЗИКІВ ЦІННОСТІ ПРОЕКТІВ СТВОРЕННЯ КООПЕРАТИВІВ КОРМОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СІМЕЙНИХ МОЛОЧНИХ ФЕРМ - Тригуба, А.; Фтома, О.; Тригуба, І.; Сидорчук, Л.; Боярчук, О. (Вісник Львівського національного університету природокористування. Серія «Агроінженерні дослідження», 2018)
Обґрунтовано потребу розвитку окремих територіальних громад на підставі системної реалізації проектів створення сімейних молочних ферм та кооперативів із їх кормозабезпечення. Означено нерозв’язану науково-прикладну задачу розробки інструментарію для управління проектами створення систем забезпечення кормами сімейних молочних ферм. Виконано аналіз взаємозв’язків між проектами створення сімейних молочних ферм та кооперативів із забезпечення їх кормами. Обґрунтовано структурну схему формування цінності від реалізації проектів створення сімейних молочних ферм та кооперативів із їх кормозабезпечення. Встановлена належність ризиків цінностей до зацікавлених сторін проектів створення кооперативів із забезпечення кормами сімейних молочних ферм. Обґрунтовано, що проекти створення кооперативів із забезпечення кормами сімейних молочних ферм є похідними відносно проектів створення цих ферм, але без реалізації перших неможливо досягти максимальної системної їх цінності. Обґрунтовано схему взаємозв’язків між складовими цінностей проектів створення сімейних молочних ферм та кооперативів із їх кормозабезпечення. Встановлено, що між ними існують причинно-наслідкові зв’язки. Ці зв’язки проявляються через обсяги, терміни та своєчасність ресурсного забезпечення. Зміною зазначених зв’язків можна домогтися максимальної цінності від реалізації проектів створення кооперативів із забезпечення кормами сімейних молочних ферм за заданого проектного середовища. Мінливі характеристики проектного середовища зумовлюють ризик цінностей проектів створення кооперативів із кормозабезпечення сімейних молочних ферм. Показано, що складові цінностей проектів створення сімейних молочних ферм та кооперативів із їх забезпечення кормами характеризуються своїми вигодами відносно зацікавлених сторін, які мають ризик. Обґрунтовано належність складових цінностей до зацікавлених сторін проектів створення кооперативів із забезпечення кормами сімейних молочних ферм та їх ризик. Це лежить в основі розроблення інструментарію для планування цих проектів із врахуванням ризику. Виконана класифікація чинників ризиків цінності проектів створення кооперативів забезпечення кормами сімейних молочних ферм та означено їх складові.